U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Politie plukt opnieuw bestuurders zonder rijbewijs van de weg

De politie heeft donderdagmiddag en -avond twee bestuurders zonder rijbewijs van de weg geplukt. Dat gebeurde op de Julianastraat en Aldlânsdyk in de stad. De ene automobilist had geen rijbewijs, de ander reed rond met een ongeldig verklaarde roze kaart en moest zijn auto inleveren.

De eerste bestuurder werd om 11.00 uur van de weg gehaald op de Julianastraat. Agenten hielden de man aan voor een controle. Het ging om een 26-jarige Leeuwarder die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Hiervoor kreeg de bestuurder een proces-verbaal.

Man reed met ongeldig rijbewijs en slok op
Een 29-jarige Leeuwarder moest zich om 21.00 uur legitimeren op de Aldlânsdyk. Alleen had de man geen identiteitsbewijs op zak. Omdat hij rook naar alcohol en zich gedroeg alsof hij een slok op had, moest de bestuurder mee naar het bureau.

Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de Leeuwarder ongeldig was verklaard. Na een bevel volgde een blaastest. De uitslag: 530 ug/l. Dat staat gelijk aan bijna vijf glazen alcohol. Agenten ontdekten dat de man in april ook al werd beboet voor rijden zonder geldig rijbewijs en rijden met drank op. Nu volgde opnieuw een proces-verbaal voor deze feiten en de auto van de Leeuwarder werd in beslag genomen.

Discussieer mee