U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Politie snapt twee bestuurders met geschorst rijbewijs

De politie heeft donderdag in Leeuwarden twee bestuurders gesnapt met een geschorst rijbewijs. Oftewel: automobilisten van wie het rijvaardigheidsbewijs tijdelijk ongeldig is verklaard. De vergrijpen waren op de Beethovenstraat en op de Archipelweg (foto), één van de twee bestuurders had drugs gebruikt.

Eerste vergrijp, met drugs, op de Beethovenstraat
Een 35-jarige man uit Leeuwarden werd rond 10.00 uur gepakt op de Beethovenstraat. Hier kwam niet alleen het geschorste rijbewijs naar voren, maar - na een speekseltest - ook het gebruik van heroïne. Op het bureau volgde een bloedproef en de man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Ook ongeldig rijbewijs op Archipelweg
De tweede bestuurder met een geschorst rijbewijs was een 47-jarige man uit Hallum. Hij reed rond 20.30 uur op de Archipelweg. Deze bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Inmiddels zeven automobilisten zonder rijbewijs
Beide automobilisten kunnen worden toegevoegd aan het rijtje van bestuurders die de laatste tijd zonder rijbewijs op de weg worden gesnapt. Die teller staat in de gemeente Leeuwarden inmiddels op 7. Bestuurders zonder rijbewijs vallen de laatste tijd op, omdat het door de coronacrisis rustig is op de weg, gaf Oeble Bouma van het basisteam Leeuwarden eerder aan.

Foto: Google Streetview

Discussieer mee