U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Pommerantenpries uitgereikt aan platenbaas

Dit jaar is de Pommerantenpries uitgereikt aan Wobbe van Seijen, landelijk bekend als platenbaas en ontdekker van Herman Brood.

De Pommerantenpries wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of instellingen die belangrijk zijn geweest op cultureel en historisch gebied. De prijs bestaat uit een oorkonde en een gouden speld.

Van Seijen heeft de prijs gewonnen als ondernemer, muziekliefhebber, inspirator en vooral als Leeuwarder die vooruit loopt en anders durft te zijn.

Wobbe van Seijen begon als tiener met het verkopen van singletjes op de markt. Hij had een platenzaak en zette later zijn eigen productiebedrijf Universe Productions op met een eigen label. In de jaren '70 kreeg Wobbe het zelfs voor elkaar om 10 dagen voor de release de nieuwe cd van Madonna in handen te krijgen en zette daardoor Leeuwarden in het wereldnieuws. Ook ontdekte Wobbe Herman Brood en bracht met hem zijn eerste solo-lp uit.

Wobbe van Seijen is verknocht aan Leeuwarden, hij vind dat de stad hem gevormd heeft. Als ondernemer heeft hij mooie ideeën gebracht, zoals de Museumhaven.

Discussieer mee