U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Presentatie (Schat)graven in Huizum

Zaterdag 26 oktober om 15:00 u. presenteren de auteurs Peter de Haan en Leendert Plaisier in de Dorpskerk Huizum het boek '(SCHAT)GRAVEN IN HUIZUM, verhalen over de Huizumer dodenakker’.

Het boek gaat over de historie van het kerkhof en de begraafplaats, bijzondere grafmonumenten, de relatie met de tweede WOII (oorlogsgraven) en de dichter Jan Slauerhoff. Het rijk geïllustreerde boek (136 blz.) staat bovenal stil bij bekende Leeuwarders die hier begraven liggen (incl. wandelroute) en bevat daarnaast tal van ongewone verhalen over gewone Leeuwarders.

De auteurs geven zaterdagmiddag een toelichting op hun meest interessante bevindingen. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan locoburgemeester Sjoerd Feitsma. De verhalen worden afgewisseld met muzikale bijdragen van componist en singer-songwriter Bob Hiemstra die mooie liedjes maakt over de kwetsbaarheid van het leven. De opbrengst van zijn CD’s ging naar goede doelen. Begraafplaatsexpert Leon Bok geeft zijn mening. Ook nazaten van bekende Leeuwarders worden uitgenodigd. De entree is gratis.

Voorafgaand aan de boekpresentatie vindt om 14:00 uur de opening plaats van de expositie met werk van Guus Slauerhoff. Met de expositie van Guus Slauerhoff begint het veelomvattende project 'Licht op de Dood'. Drie wekenlang besteedt de Dorpskerk op uiteenlopende wijze aandacht aan iets dat van uitzonderlijk belang is maar waarvoor we nogal eens de ogen sluiten: de dood.
De openingshandeling wordt verricht door cultuurwethouder Sjoerd Feitsma. De kunstenaar zal zelf ook het woord voeren. Hij streeft ernaar werk te laten zien dat bij de bezoeker de gedachtestroom over het onderwerp op gang brengt. Het gaat om grote doeken (van 2 bij 3 meter), terwijl er ook een kunstwerk buiten komt te hangen.

Discussieer mee