U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

President rechtbank Noord-Nederland treedt terug

“De onrust bij de rechtbank Noord-Nederland van de afgelopen periode heeft uiteindelijk geleid tot een vertrouwenskwestie. Dat schaadt het aanzien van de rechtbank. Dat betreur ik en ik neem daarin mijn verantwoordelijkheid. Daarom treed ik terug als president van de rechtbank”, aldus van de Schepop. “Het is belangrijk dat het vertrouwen in de rechtbankorganisatie terugkeert en ik wil dat proces niet in de weg staan.”

Ploeger gaat zich de komende tijd richten op het werken aan vertrouwen. Hij is een voorstander van een onderzoek naar de situatie in de rechtbank Noord-Nederland. Keuzes daarin vragen om een zorgvuldige voorbereiding. Op een later moment volgt daarover meer informatie. Ploeger wil zich richten op het zijn van een goede rechtbank waar iedereen met plezier werkt.

Onveilig werkklimaat
Bij de Rechtbank Noord-Nederland wordt geklaagd over een onveilig werkklimaat. Oorzaken: het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van drie managementassisentes, het beëindigen van de kritische columns van rechter Edzard van Weringh op het interne netwerk Intro en het aftreden van de voorzitter van de integriteitscommissie. Dit meldde de juridische website Mr. vorige week.

Mr. voerde gesprekken met drie rechters over het werkklimaat en de angstcultuur. Mr. kreeg ook inzage in berichten op het interne netwerk Intro. De drie rechters vertelden in gesprekken met Mr.  over het autoritair gedrag van leidinggevenden. Het gevolg is dat medewerkers geen kritiek durven te uiten.

 

Discussieer mee