U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Primair onderwijs Noord-Nederland staakt

De Suikerfabriek in Groningen is komende woensdag het decor voor de eerste manifestatie in een reeks regionale stakingen van het PO-Front. Personeel in het primair onderwijs in Drenthe, Groningen en Friesland legt het werk neer voor betere lerarensalarissen. Daarvoor is meer extra geld nodig dan de 270 miljoen euro die het kabinet er nu voor vrij maakt.

De kasschuif waardoor sneller werk kan worden gemaakt van werkdrukbestrijding in het primair onderwijs is mooi maar tegelijkertijd onvoldoende om de personeelsproblemen in de sector op te lossen: regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie moeten in totaal 900 miljoen euro voor salarisruimte vrijmaken om leraren naar de basisscholen te lokken.

De manifestatie in Groningen begint om 12.00 uur. Aan het podiumprogramma werken leraren, ouders en muzikanten mee. Daarnaast zullen ook onderhandelaars van het PO-Front aan het woord komen. Voor politici is ditmaal geen plaats op het podium. Zij zijn als toehoorder welkom in de Suikerfabriek. Op het manifestatieterrein zijn campagne-uitingen van de diverse partijen die deelnemen aan de raadsverkiezingen niet toegestaan.

Discussieer mee