U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Proeverij van Leen een Fries stampvol

Zaterdagavond 27 januari is de Proeverij van Friezen, van het project Leen een Fries van de Friese bibliotheken, in het nieuwe dbieb in de Leeuwarder Blokhuispoort. Tijdens deze proeverij vertellen deelnemende Friezen waarom en hoe zij zich uitlenen via www.leeneenfries.nl.
Van 18.00 tot 19.00 uur wordt stamppot geserveerd. De aanmelding voor dit buffet sloot woensdag jongstleden en leverde maar liefst honderd nieuwsgierige eters op. Aan tafel een grote verscheidenheid aan mensen, ieder met een eigen, mooi verhaal. De leen-Friezen van het eerste uur geven aan waarom meedoen zo leuk is, delen hun kennis over een bepaald onderwerp of praten uitgebreid over hun hobby’s of bijvoorbeeld liefde voor Fryslân. Mee-eten kost niets: je betaalt met je verhaal.

Om 19.00 uur begint de Proeverij van Friezen, met vrije inloop: deelnemers aan Leen een Fries vertellen in een bruisende setting met muziek en meer, over hun passies en activiteiten, geven demonstraties en leggen graag uit hoe je meedoet. Rond 21.00 uur vertrekken de aanwezigen gezamenlijk richting de officiële openingsceremonie van Leeuwarden-Fryslân 2018 in de binnenstad.

Leen een Fries is een initiatief van de Friese bibliotheken in het kader van LF2018, en blijft in de jaren hierna bestaan. Met het project willen de bibliotheken de ontmoeting en het uitwisselen van kennis en verhalen tussen mensen mogelijk maken. Iedereen kan meedoen, door een profiel aan te maken op www.leeneenfries.nl. Friezen en niet-Friezen kunnen elkaar lenen, daarnaast worden toeristen het komende jaar uitgenodigd om samen met een ‘leen-Fries’ op pad te gaan.

Discussieer mee