U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Promotiekoorts stijgt na krappe winst Cambuur

SC Cambuur is vrijdagavond weer een klein stapje dichterbij promotie naar de Eredivisie. In Almere werd de lastige uitwedstrijd tegen Almere City FC met 0-1 gewonnen. Het voetbal was niet groots en Cambuur was niet zo dominant als we dit seizoen veel van ze gewend zijn. De opluchting en feestvreugde waren daarom waarschijnlijk nog groter. 

De uitwedstrijd tegen Almere City werd vooraf bestempeld als een lastige. Het fysiek sterke Almere met reuzen als Verheijdt en Booymans, verliest thuis bijna niet en maakt er graag een vechtwedstrijd van. Iets waar Cambuur het vaak lastig mee heeft. Daarnaast moest trainer Henk de Jong het stellen zonder sterkhouders Jacobs en Maulun. In de warming-up viel ook Mitchel Paulissen nog uit waardoor Giovanni Korte hals over kop zijn rentree in de basisopstelling maakte.

Cambuur begon sterk. De eerste 20 minuten wist het de opbouw van Almere City FC goed onder druk te zetten. Dit resulteerde gelijk in de grootste kans van de wedstrijd. Keeper Smits tikte de bal onder druk van spits Robert Mühren zo in de voeten van Antonia. De vleugelaanvaller wist het valentijnscadeautje niet uit te pakken en mikte vanaf 16 meter de bal naast het lege goal.

In de tweede helft was Almere de bovenliggende partij. Het was echter Cambuur wat op dat moment toe kon slaan. Oratmangoen veroverde de bal in de omschakeling en stuurde Antonia op snelheid weg. Die wist op zijn beurt de bal voor te geven waarna Korte koelbloedig afrondde. Een mooie opsteker voor de speler die dit seizoen door een blessure nog weinig in actie kwam.

Cambuur kwam daarna onder grote druk. Met lange ballen op de lange Verheydt en de ingevallen Ruud Booymans, probeerde Almere de gelijkmaker te forceren. Maar die keren dat het een kans opleverde stond gelukkig keeper Sonny Stevens op zijn post.

Na de winst in Almere en het puntverlies van Volendam begint de Eredivisie langzaam aan te lonken voor Cambuur. Volgende week komt het kwakellende Roda JC op bezoek en daarna Jong PSV. Met nog twaalf wedstrijden voor de boeg en 4 punten voor op de Graafschap en 6 op Volendam stijgt de promotiekoorts. Ook getuige de kleine honderd fans die Cambuur rond middernacht onthaalden op het Cambuurplein.

Trainer Henk de Jong:

Matchwinnaar Giovanni Korte:

Onthaal spelersbus:

Discussieer mee