U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

ProRail gaat eind dit jaar Leeuwarder stationsmeubilair vervangen

ProRail gaat eind dit jaar het meubilair op het oostelijke perron van station Leeuwarden vervangen. Het is één van de stations waar de spoorbeheerder de komende tien jaar het meubilair vervangt. Op station Leeuwarden Camminghaburen werd in november al het perronmeubilair vervangen.

Op het oostelijke perron van station Leeuwarden staan nu nog draadstalen banken en een wachtruimte. Die zijn niet meer van deze tijd, zegt ProRail, waardoor er houten banken - zoals elders op het station - en (halfopen) abri's voor in de plaats komen. Ook volgen er zitranden, poefjes en nieuwe prullenbakken. Dit sluit alles bij elkaar meer aan bij de huidige tijd, aldus de spoorbeheerder.

Na oostelijk perron volgt westelijk perron in 2021
Wanneer de vervangingsklus precies is, kan ProRail nog niet zeggen. De data liggen nog niet helemaal vast, vandaar de globale aanduiding, zegt woordvoerder Aldert Baas. De vervangingsklus duurt zo'n drie tot vier weken. Na het oostelijk perron brengt ProRail het westelijk perron van station Leeuwarden in kaart. Hier volgt eind 2021 een vervanging van het meubilair als de perronkappen vervangen worden, zegt Baas.

Discussieer mee