U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Provinciale staten dagen inwoners uit

Provinciale Staten van Fryslân dagen inwoners uit om mee te denken over een nieuwe werkwijze om hun plannen beter uit te kunnen voeren. Zij starten hiervoor een experiment in de vorm van een openbare hoorzitting, een zogenaamde ‘hearing’, waar initiatiefnemers van bestaande projecten hun ervaringen met de provincie met PS delen.  

Steeds vaker kloppen inwoners met plannen voor hun omgeving bij de provincie aan. Dat vraagt een nieuwe werkwijze van de provincie met deze initiatiefnemers, zo vinden Provinciale Staten. De nieuwe werkwijze moet zorgen voor duidelijke spelregels in de samenwerking tussen de provincie en inwoners die plannen ontwikkelen.

De openbare ‘hearing’ vindt plaats op donderdagavond 22 maart vanaf 19.00 uur in het provinciehuis. De Staten nodigen hiervoor een aantal initiatieven uit om hun ervaringen met de provincie te delen. Het gaat in ieder geval om Aldtsjerk Foarút, Stichting beekdallandschap Koningsdiep en De club van aanjagers van de Tsjûkemar. Een aantal Statenleden bevraagt hen naar hun ervaringen. Daarnaast wordt de zaal betrokken met hun ervaringen. Na deze hoorzitting stellen de twaalf fractievoorzitters een aantal voorwaarden op. Met deze voorwaarden ontwikkelen maximaal drie groepen van inwoners voorstellen voor de nieuwe werkwijze. Uiteindelijk besluiten de Staten in september dit jaar over de nieuwe werkwijze.

Discussieer mee