U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Prozagedichtenavond met Carsten Nielsen

De Deense prozadichter Carsten René Nielsen verblijft deze herfst zes weken in Groningen om nieuw werk te schrijven en te vertalen. Dichterscollectief RIXT vond dat een mooie gelegenheid om hem uit te nodigen voor een Prozagedichtenavond op 24 oktober 2019 om 20:00 uur in De Basuin te Leeuwarden, samen met Nyk de Vries.

Nielsen is geen onbekende in Leeuwarden, omdat hij in het Culturele Hoofdstadjaar in het Talenpaviljoen MeM heeft opgetreden. De Deense dichter debuteerde in 1989 en heeft ondertussen tien gedichtenbundels op zijn naam staan. Hij is vertaald in het Engels, Italiaans, Duits, Nederlands en Fries.

Nyk de Vries heeft twee prozagedichtenbundels gepubliceerd en is daarnaast bekend van zijn voorstellingen en muziek. Hij is op het moment bezig zijn prozagedichten op muziek te zetten en nieuw werk te schrijven.

Gelegenheidsformatie Reade Runen, die deze avond bestaat uit Cornelis van der Wal, Syds Wiersma, Elmar Kuiper en Hein Jaap Hilarides, zal ook prozagedichten voordragen. De Reade Runen waren eerder dit jaar te gast bij Nielsen in Denemarken en traden met hem op in Aarhus en Kopenhagen.

Na afloop is er nog een kort afsluitend gesprek met de performers. Tijdens de avond wordt er in het Deens, Fries, Nederlands en Bildts voorgedragen. Organisatie en presentatie is in handen van Geart Tigchelaar. Entree is € 4,00.

(op de foto: Carsten René Nielsen)

Discussieer mee