U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Rechtbank: Weduwe van Tjeerd van Seggeren schuldig aan moord

De rechtbank van Leeuwarden heeft Jessica B., de 35-jarige weduwe van Tjeerd van Seggeren, vandaag schuldig bevonden aan de moord op haar man. De rechtbank heeft haar een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd. Deze straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Dit bericht de LC.

Op één punt heeft de rechtbank een andere mening dan het Openbaar Ministerie. De rechtbank acht niet bewezen dat de weduwe van Tjeerd van Seggeren hulp gehad heeft bij het vermoorden van haar man. Al zijn er volgens voorzitter Kees Post wel aanwijzingen dat de weduwe hulp heeft gehad.

Volgens de rechtbank kan het niet anders dat de weduwe haar man Tjeerd in de nacht van 8 op 9 juli 2017 heeft getroffen en met hem het weiland in is gegaan aan de Buterwei/Fogelsang bij Zwaagwesteinde, waar hij om het leven is gebracht. Haar belangrijkste motief is volgens de rechtbank geld. Tjeerd van Seggeren had een levensverzekering van 600.000 euro afgesloten.

De ouders en zussen van Tjeerd van Seggeren krijgen een immateriële schadevergoeding van 20.000 euro elk. Advocaat Brian de Pree van de verdachte verklaarde direct na de uitspraak dat hij teleurgesteld maar niet verrast was. Hij maakte duidelijk dat hij en zijn cliënte in hoger beroep gaan.

 

Discussieer mee