U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Rechtszaak Cambuur-De Graafschap tegen KNVB-besluit dient volgende week

De rechtszaak van Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB dient vrijdag 8 mei in Utrecht. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland. Met het kort geding moet het besluit om af te zien van promotie en degradatie ongedaan worden gemaakt.

Cambuur en De Graafschap vragen de rechter met de spoedeisende zaak om een snelle, voorlopige beslissing te nemen. Zowel de clubs als de KNVB brengen op de zitting hun standpunten naar voren. De rechter stelt vragen en geeft zijn visie op de kwestie. Aan het einde van de zitting wordt duidelijk wanneer de uitspraak in de zaak is. Dit zal in elk geval binnen twee weken zijn, laat de rechtbank Midden-Nederland weten.

Rechtbank onderzoekt livestream-mogelijkheid, LEO Middelsé is bij rechtbank
Het geding dient om 10.00 uur. Publiek is niet welkom bij de zitting vanwege de coronamaatregelen, de rechtbank onderzoekt nog of zij de zitting via een livestream kan uitzenden. Het is namelijk nog niet duidelijk hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de pers.

Pers kan zich voor de zitting aanmelden, LEO Middelsé heeft dit inmiddels gedaan. Verslaggever Jelmer Wijnstra is vrijdag 8 mei bij de rechtbank in Utrecht aanwezig, onduidelijk is nog of hij ook in de zaal verslag kan doen.

Discussieer mee