U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Record aantal leerlingen doet mee aan The Action

Op 15 en 16 maart 2018 is het weer zover: dan wordt voor de tweede keer The Action georganiseerd; een tweedaags evenement waarbij jongeren bewust worden gemaakt van de ongelijkheid en het leed in Friesland en in de wereld. Dit jaar, het jaar dat Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is, staat het evenement vooral in het teken van armoede.

Solidair Friesland en de Sint-Vitusparochie, de organisatoren van dit evenement, willen jongeren er bewust van maken dat er ook mensen zijn in de wereld die het minder hebben en om dat te doen hebben zij een programma opgezet waarbij de leerlingen van verschillende scholen organisaties gaan bezoeken die zich inzetten voor deze groep mensen. In totaal doen er bijna 350 leerlingen mee aan dit evenement, een record ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is er op de donderdagavond eenzelfde programma voor 50 studenten en jongeren.

De organisatoren van The Action willen de link leggen naar The Passion, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het verhaal van Jezus rondom Pasen centraal staat. Solidair Friesland en de Sint-Vitusparochie willen de jongeren meegeven dat ook zij een rol kunnen spelen in het oplossen van de problemen in de wereld en dat ze niet alleen als toeschouwer aan de zijlijn hoeven te staan. Het verhaal van Pasen geeft dan ook kijk op hoop en bevrijding, ondanks al het leed waarin niet alleen Jezus verkeerde, maar waar ook gewone mensen zoals u en ik vandaag de dag in kunnen verkeren.

Discussieer mee