U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Regenboogvlag wappert op Sint Piterkerk Grou

Sinds woensdag 14.00 uur wappert de regenboogvlag op de toren van de Sint Piterkerk. De veelkleurige vlag is het symbool van de homo- en LHBT-beweging. Reden is de geruchtmakende Nashville-verklaring.

“Die verklaring is op zich géén reden om de vlag uit te steken”, aldus predikant Reinier Nummerdor. ”Hierin worden homoseksualiteit en transgender-identiteit in scherpe bewoordingen afgewezen als 'onbijbels'. Bovendien wordt in deze verklaring gesteld dat getrouwe christenen hierover niet van mening mogen verschillen. Onze PKN-gemeente Grou-Jirnsum is zo vrij om het hier niet mee eens te zijn. Wij geloven niet alleen dat God Zijn kinderen in al hun veelkleurigheid liefheeft, maar ook dat wij als kerk een veelkleurig geheel vormen, waarin niemand de waarheid kan claimen als het gaat om (de uitleg van) Gods woord.”

Het idee om de vlag op de kerktoren te laten wapperen, kwam van kerkenraadslid Daniël van der Meulen. Overigens komt 5% van de aanschafkosten ten goede aan het COC. "Het zou mooi zijn als andere kerken ook zo’n vlag aanschaffen en uithangen: ons land zou er een stuk fleuriger van worden!”, aldus Nummerdor.

Discussieer mee