U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Reisverhaal Hannekemaaiers met livemuziek

Op zondagmiddag 27 oktober organiseert het Fries Landbouwmuseum een middag met muziek over hannekemaaiers. De muziek wordt verzorgd door Bert Hadders. Het is één van activiteiten die het museum organiseert rondom de expositie ‘Hollandgänger’, de migranten, ook wel hannekemaaiers genoemd, die al sinds de Gouden Eeuw naar Nederland kwamen om in de landbouw te werken.

Wat gaat een Hollandgänger zingen als hij zijn kleine dorpje in Emsland steeds verder achter zich laat op weg naar Friesland? Het wordt deze middag een mix van achtergrondinformatie en liedjes van toen (korte video-films) in de vorm van een reisverhaal met live muziek tussendoor van Bert Hadders, die hierop aansluit. De gevoelens van heimwee van de Hollandgänger zijn terug te vinden in de Middeleeuwse ballades tot 19e eeuwse blaasmuziek.

Op deze middag is het Historisch Reisbureau van Tresoar vanaf 13.00 uur aanwezig in het museum. Bezoekers kunnen bij Tresoarmedewerkers terecht voor genealogische vragen zoals: Hoe zet ik een stamboom op of hoe kom ik erachter of ik Duitse voorouders heb? Het Historisch Reisbureau werkt mee aan dit project omdat veel families in het Duitse Emsland en in de provincie Fryslân nazaten zijn van de arbeidsmigranten.De entree bedraagt 10 euro incl. museumbezoek en 2 consumpties.

Het Fries Landbouwmuseum kunt U vinden aan de Felling 6 in Leeuwarden.

Aanvang lezing 15:00 uur:
Kaartjes zijn beschikbaar via www.frieslandbouwmuseum.nl.

Discussieer mee