Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Rommelige presentatie middag Aris Leeuwarden

Na vier weken training, en een zestal oefenpotjes achter gesloten deuren, presenteerde Aris Leeuwarden zich zaterdag voor het thuispubliek. In een rommelige entourage tegen promotiedivisie club Den Helder won Aris met 86-59.

 

De scheidsrechters lieten het zaterdag afweten bij het eerste (thuis)oefenpotje van een nog niet volledig Aris Leeuwarden team. Promotiedivisie club Den Helder was de tegenstander. Vanachter de jurytafel werden twee vrijwilligers geplukt om de wedstrijd, een half uur later dan gepland, in goede banen te leiden.
Het begin van de wedstrijd was bij de thuisploeg al even rommelig als de organisatie daarvoor. Onder leiding van oud-Aris trainer Anne van Dijk kon de ploeg uit Den Helder dan ook lang bijblijven.
Nadat Aris na het eerste kwart nog tegen een 15-18 achterstand aankeek, werd de eerste helft met een kleine 34-30 voorsprong afgesloten. Na rust werd het krachtverschil zichtbaar. Het derde kwart werd afgesloten na een 26-9 run. Na de eindzoemer stond er 86-59 op het scorebord.
Aris coach Vincent van Sliedregt: “Je probeert een beetje te vergelijken waar we vorig jaar stonden om deze tijd. Ik denk dat er wat meer basketbal IQ in deze ploeg zit. Maar het is moeilijk om daar echt al een vinger op te leggen. We hebben last gehad van blessures en twee jongens die minuten moeten maken en vanaf dag een aan de kant stonden. Een jongen die met het Canadees team er een paar dagen tussenuit was. En Er moet er nog een binnen komen uit Australië. Al met al wat er draait dat draait in principe beter dan waar wij vorig jaar waren om deze tijd. Het is een hele fijne groep en ben blij met de mensen die wij binnen hebben”.
Programma
Volgende week is in Heerenveen nog een soort spelers presentatie met spelers van het -22 Aris team vanuit de gehele provincie die tegen Aris spelen. Een kick of met clinic voor het Friese basketbal seizoen. Daarna nog een uitwedstrijd tegen Eisbären Bremer Haven welke uitkomt in de Duitse Pro-A divisie.
Gesprek met Vincent van Sliedregt: 

Discussieer mee