U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Ronald Mulder, Dai Dai Ntab en Karolina Erbanová aan de start bij Zilveren Bal

Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Karolina Erbanová (CZE) en Daniel Greig (AUS) zijn toegevoegd aan de startlijst van de spectaculaire schaatsshow over 100 meter op woensdag 21 maart. Zij gaan het onder andere opnemen tegen de Oostenrijkse talenten Floris Root en Armin Hager.

Dit jaar werd de 23-jarige Dai Dai Ntab eerste op de 500 meter bij het NK Sprint en stootte Ronald Mulder van zijn troon. Ntab is de huidig kampioen van De Zilveren Bal. “Ik vond het heel gaaf om hier te schaatsen, rijden in al dat licht en een tunnel van geluid. Super georganiseerd.”, aldus Ntab na zijn overwinning vorig jaar. Ronald Mulder is niet alleen de Nederlands Kampioen van vorig jaar. In januari won hij op het EK Afstanden in Kolomna de 500 meter en liet hij o.a. Poutala en Koelizjnikov achter zich. Ook stond hij vorige maand aan de start van de Olympische Spelen. De zeer ervaren Tsjechische Erbanová behaalde dit jaar het brons op de 500 meter op de Olympische Spelen. In 2016 werd ze tweede tijdens De Zilveren Bal en vorig jaar won ze het EK Sprint in Heerenveen.

Zo ongeveer alle Nederlandse topsprinters staan aan de start van De Zilveren Bal. Eerder kondigde de organisatie de komst van o.a. Michel Mulder, Anice Das, Marrit Leenstra, Jesper Hospes, Floor van den Brandt, Michelle de Jong, Gerben Jorritsma, Dione Voskamp en vele andere rappe sprinters al aan.

Kom op woensdag 21 maart 2018 naar De Zilveren Bal in de Elfstedenhal in Leeuwarden! Kaarten zijn voor €12,50 verkrijgbaar via www.dezilverenbal.nl en de kassa van de Elfstedenhal.

Discussieer mee