U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

SamSam-festival: laagdrempelig, vrolijk en gratis

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, is iedereen welkom tijdens het SamSam-festival  ‘Jij bent anders, net als ik’  in Park Vijversburg in Tytsjerk. Een laagdrempelig, gratis en vrolijk festival voor iedereen!

Tussen 13:00 en 16:30 uur treden afwisselend op verschillende plekken allerlei artiesten op. Mensen zonder beperking, maar vooral ook mensen mét een beperking. Verspreid over een groot deel van het park aan de Swarteweisein 2, zijn er verschillende leuke en gezellige dingen te beleven.

Dans, muziek, beleving komt allemaal samen tijdens het SamSam festival waar het vooral draait om ‘samen plezier hebben’. Wandel over het beleefpad, dans op de muziek van The Partykillers, volg een workshop van jeugdcircus Saranti Leeuwarden en laat Evita Bakker een persoonlijk gedicht voor je schrijven! Krijn, bekend van het duo Die Twa, komt zingen en presenteren, kinderkoor De Accu’s is er, en ook het Prokkelkoor en de Dijksjongers. En natuurlijk De CoolKids Party. Zij zorgen weer voor een daverende afsluiting van het festival.
En er is nog veel meer! Op www.facebook.com/samsamfest  is meer informatie over het programma te vinden.

Alle artiesten en vrijwilligers werken deze dag belangeloos mee om op deze manier het festival gratis te kunnen organiseren vanuit Stichting Wauw. Deze stichting zet zich in voor de participatie van mensen met een beperking. Vooral jonge kinderen willen wij graag in een ontspannen en vrolijke sfeer laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook heel veel kunnen en dat je samen ‘gewoon’ hele mooie dingen kunt doen. Om dat extra onder de aandacht te brengen doen we samen met de CoolKidsParty een scholentour in de gemeente Tytjerksteradiel. Zij brengen een programma met liedjes en sketches over vriendschap en vertellen over het SamSam-festival.

Iedereen is welkom op Hemelvaartsdag! Kom je ook? Hoe meer bezoekers, hoe groter het feest!

Discussieer mee