U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sander Arends bezig met spectaculaire opmars op ATP-wereld-ranglijst

Na twee runner-up titels (Koblenz en Rennes) met de Kroaat Sancic, is Leeuwarder proftennisser Sander Arends dit jaar bezig met een spectaculaire opmars op de ATP-wereldranglijst van ATP 99 naar ATP 82.

Om zijn eerder dit jaar gestelde doel om de ATP-top 70 te bestormen, moet het Leeuwarder LTV De Bontekoe -lid nog ongeveer 200 punten (nu 1042) bijeen slaan. Een toernooizege in deze categorie levert 80 ATP-punten op. Sancic bezet op dit moment de 74ste positie. Met een ranking binnen de top zeventig, ligt de weg voor deelname aan de lucratieve World Tour open.

Tijdens hun derde Challenger dit jaar, tennissen Arends en Sancic deze week een €43,000, -+H Challenger in Quimper Frankrijk. Na een WO in de eerste ronde, speelden Arends/Sancic in de tweede ronde tegen Mirza Basic en Aldin Setkic, beiden uit Bosnië & Herzegovina.

De eerste set verliep nog moeizaam voor het zo succesvolle Fries/Kroaats duo. Met twee breaks voor en een break tegen werd deze moeizaam met 6-4 gewonnen. In de tweede set kwam het tweetal echt op stoom. Met een hoog service percentage en knappe returns overrompelden zij de tegenstanders. Deze werden drie keer gebroken en zonder problemen met 6-0 verslagen.

Update: De halve finale staat voor vrijdag op het programma. Tegenstanders daarin is het Belgisch koppel Sander Gille en Joran Vliegen. De halve finale is een replay van de eindstrijd van afgelopen week in het Franse Rennes. In een evenwichtig treffen wonnen de Belgen daar met 3-6 7-6 7-10.

Discussieer mee