U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sander Arends en David Pel prolongeren moeizaam landstitel

Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen werd afgelopen week het NK tennis gespeeld voor senioren. Met zijn dubbel partner David Pel is LTV DE Bontekoe-lid Sander Arends eerste geplaatst. Arends en Pel versloegen in de finale Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp met 2-6 6-3 10-8.

De organisatie mocht vanwege alle corona maatregelen slechts een beperkt aantal toeschouwers ontvangen. Dat probleem werd opgelost met een van huis uit te volgen livestream.

Arends en Pel plaatsten zich na 7-5 6-2 winst in de eerste ronde tegen Tim van Rijthoven en Ryan de Boer voor de halve finale. Tegenstanders in de halve eindstrijd waren Robin Haase en Alec Deckers. Het duo werd na supertiebreak verslagen. 6-2 6-7(4) 10-7.

Titelverdediger Arends/Pel stuiten in de eindstrijd op het koppel Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Het tweetal was zonder set-verlies dot de eindstrijd doorgedrongen.

Finale:

Na een moeizame eerste service game van Pel was het Arends die zijn eerste servicebeurt moest inleveren. Twee breakkansen op de service van Griekspoor werden daarna niet verzilverd en keken Arends/Pel tegen een 1-3 achterstand aan. Na een tweede service verlies naar 2-5 serveerde Van de Zandschulp naar 6-2 setwinst.

Ook de start van set twee verliep aanvankelijk uiterst moeizaam. Met twee breakpoints tegen werd deze op haren en snaren in winst omgezet. De eerste kans voor Arends/Pel kwam bij een stand van 3-2 op de service van Griekspoor. Na een knappe rally werd deze binnengesleept naar 4-2 welke Arends verzilverde naar 5-2. Pel serveerde daarna andermaal moeizaam naar tweede setwinst: 6-2.

Supertiebreak:

In de beslissende supertiebreak kwamen Arends/Pel een minibreak achter die gelijk werd gerepareerd. Na een tweede minibreak dreven er donkere wolken boven de titelverdedigers en keken tegen 3-6 achterstand aan. Na de wissel bij een stand van 7-5 moest Zandschulp zijn service inleveren en was de stand weer in evenwicht. Arends serveerde voor de eerste keer naar 8-7 voorsprong. Na een dubbele fout van Griekspoor smashte Arends met zijn specialiteit aan het net naar Championship winst. Uitslag: 2-6 6-3 10-8.

Finale DE:

De eerste geplaatste -en huizenhoog favoriete 28-jarige Richel Hogenkamp behaalde haar vierde NK titel in het enkelspel.

Finale HE:

De 24-jarige Gijs Brouwer heeft bij de heren de nodige internationale ervaring en bezet plek 490 op de ATP lijst. Na een onderhoudende partij tegen de 20-jarige Jesper de Jong wist hij de titel binnen te slepen: 7-6(5) 5-7 6-1 6-4.

Discussieer mee