U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sander Arends in Rennes via WO op jacht naar 1000 ATP-punten grens

Sander Arends en Antonio Sancic hebben zich woensdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde In Rennes. Daarmee is Arends nog 25 ATP-punten verwijderd van de magische grens van 1000 ATP-punten.

Leeuwarder proftennisser Arends en de Kroaat Sancic zijn deze week neergestreken in het Franse Rennes om daar deel te nemen aan een met € 64,000, - +H gedoteerd Challenger tennistoernooi. Het tweetal is tweede geplaats en trof in de eerste ronde het Franse duo Furness/Lamasine welke met een Wild Cart waren toegelaten. Het werd een eenvoudige 6-2 6-4 overwinning.

In de tweede ronde moet het duo het opnemen tegen het ervaren koppel Sergiy Stakhovsky (Ukraine ATP HE 120 en ATP HD 165 met bijna 5 miljoen winstsom) en Mikhail Youzhny (Rusland ATP HE 90 en ATP HD 820 met bijna 14 miljoen winstsom). De Rus is in de HE als eerste geplaatst.

Na het winnen van de runner-up titel van afgelopen week in Koblenz, en het behalen van de tweede ronde in Rennes, steeg het LTV De Bontekoe-lid op de wereldranglijst van ATP 99 naar ATP 89 en nadert daarmee de magische grens van 1000-ATP-punten. Om deze barrière te slechten, moet Arends in Rennes tot de finale doordringen.

Update: Door een blessure van Stakhovsky stapten Arends/Sancic zonder te spelen de halve finale binnen. Tegenstander is een voor Arends nog onbekend tweetal uit India: Balaji (ATP 135) en Vardhan (ATP 116). Dit tweetal versloeg in Rennes de winnaars van afgelopen week in Koblenz Weissborn/Arneodo. De mannen uit India werden daar in de eerste ronde uitgeschakeld. De halve finale wordt zaterdag gespeeld.

Discussieer mee