U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sander Arends met David Pel naar finale NK

Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen wordt deze week het NK tennis gespeeld voor senioren. Met zijn dubbel partner David Pel is het LTV DE Bontekoe-lid Sander Arends eerste geplaatst in een acht-schema. Arends en Pel versloegen in de halve finale Haase en Deckers met 6-3 6-7(4) 10-7.

 

De KNLTB organiseert deze maand vanaf 20 juli in Amstelveen, als voorbereiding op de herstart van het internationale en nationale wedstrijdseizoen, het NJK tennis voor de jeugd van 12 tot 18 jaar en het NK voor senioren. De organisatie mocht vanwege alle corona maatregelen slechts een beperkt aantal toeschouwers ontvangen. Dat probleem werd opgelost met een van huis uit te volgen livestream.

Arends en Pel plaatsten zich na 7-5 6-2 winst in de eerste ronde tegen Tim van Rijthoven en Ryan de Boer voor de halve finale.

Tegenstanders daarin waren Robin Haase en Alec Deckers. De eerste set werd met 6-3 gewonnen waarna de tweede set beslist moest worden (6-6) via tiebreak. Bij een stand van 2-3 moest Arends zijn twee servicebeurten inleveren. Na een re-break op de service van Deckers kwamen Arends en Pel nog wel terug. Maar op 4-6 verloor Pel zijn service en ging de tweede set naar de tegenstanders. Supertiebreak moest de beslissing brengen voor een plek in de finale.

Na een minibreak op de service van Pel werd deze direct gerepareerd naar 5-6. Arends serveerde daarna soeverein weer naar 7-6 voorsprong. Nadat de service van Haase werd gebroken (9-6) lag de weg open naar de eindstrijd. Pel serveerde op zijn tweede servicebeurt naar 6-2 6-7(4) 10-7 partij winst.

Titelverdedigers Arends en Pel spelen in de finale tegen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Zonder en set te verliezen drong het tweetal door tot de eindstrijd.

Discussieer mee