U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sander Arends met David Pel naar halve finale NK

Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen wordt deze week het NK tennis gespeeld voor senioren. Afgelopen maandag werd gestart met wedstrijden in de heren en dames enkel. Dinsdag gingen de dames in de dubbels van start en woensdag was het de beurt aan de heren dubbels. Leeuwarder proftennisser Sander Arends speelde zijn eerste wedstrijd op donderdag. Met zijn dubbel partner David Pel is het LTV De Bontekoe-lid eerste geplaatst in een acht-schema.

 

De KNLTB organiseert deze maand vanaf 20 juli in Amstelveen, als voorbereiding op de herstart van het internationale en nationale wedstrijdseizoen, het NJK tennis voor de jeugd van 12 tot 18 jaar en het NK voor senioren. De organisatie mocht vanwege alle corona maatregelen slechts een beperkt aantal toeschouwers ontvangen. Dat probleem werd opgelost met een van huis uit te volgen livestream.

Ook het coronavirus COVID-19 zette de nationale en internationale tenniscompetitie vijf maanden volledig op slot. Sander Arends speelde zijn laatste HD-wedstrijd met David Pel op 24 februari j.l. Vijf maanden later, op 20 juli, organiseerde de KNLTB wegens de versoepelde corona maatregelen weer zijn eerste nationale wedstrijden. Het NJK voor de jeugd en het NK voor de senioren.

Arends speelde op het NK zijn eerste wedstrijd op donderdag met zijn dubbel partner David Pel. De titelverdedigers kwamen in de eerste ronde uit tegen het duo Ryan Nijboer en Tim Rijthoven. Met drie lovegames na 4-4 ging de wedstrijd tot 6-5 op service. De nummers vijf en zes van de nationale ranglijst Arends/Pel kregen bij die stand hun eerste breakpunten waarna de tweede werd verzilverd. Een dubbele fout bracht 7-5 setwinst.

Na een vroege break op de service van Van Rijthoven in de tweede set naar 2-0 lag de weg open naar een plek in de tweede ronde. Arends verzilverde de break naar 3-0. Op eigen service kwamen Arends/Pel ook in de tweede set niet in de problemen en wonnen soeverein met 6-2 nadat ook Nijboer zijn service moest inleveren.  Uitslag 7-5 6-2.

In de halve finale op vrijdag is het koppel Alec Deckers/Robin Haase de tegenstander. Robin Haase werd in de kwartfinale HE uitgeschakeld door Jesper de Jong. Tegenstander van De Jong in de halve finale is de verliezer in de HD Tim van Rijthoven.

Discussieer mee