U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sander Arends met Wild Cart op ABN AMRO World Tennis Tournament

In Rotterdam Ahoy vormt de 27-jarige Sander Arends een koppel met de 27-jarige David Pel. Arends en Pel (foto Frans Arends) moesten twee keer winnen om tot het hoofdtoernooi door te dringen. De twee Hollanders wonnen hun eerste wedstrijd met 6-2 6-7(4) 10-3.

LTV De Bontekoe lid Sander Arend was met een wild cart toegelaten tot het kwalificatietoernooi op het ABN AMRO World Tennis Tournament. Arends en Pel stonden afgelopen januari nog tegenover elkaar in de finale van het Challenger toernooi in het Franse Rennes waar Pel wist te winnen.

De Leeuwarder speelde zaterdagavond met de in Amstelveen geboren Davis Pel in de eerste kwalificatie ronde tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP singel 22) die met de Matthew Ebden (ATP singel 45) uit Australië speelt. De tegenstanders waren afgelopen week nog actief op de World Tour in Sofia Bulgarije.

De twee Hollanders begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een vroege break namen zij een 3-2 voorsprong en verzilverden deze naar 4-2. Na een tweede break werd de eerste set met 6-2 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste maar nu in het voordeel van de tegenstanders. Op service liep de tweede set naar 2-3 waarna Arends en Pel eigen service inleverden. Overleefden daarna drie setpoints tegen, maar wisten de tegenstander daarna te breken naar 4-5. Tiebreak moest de beslissing brengen over set winst of partijwinst. Met 4-7 ging deze naar de tegenstander. Supertiebreak moest daarna de beslissing brengen over een plek in de tweede ronde. Zonder zelf in gevaar te komen werd deze soeverein met 10-3 gewonnen. Uitslag: 6-2 6-7(4) 10-3.

Zondag spelen de twee Hollanders hun tweede wedstrijd tegen Austin Krajicek (USA, ATP 43) en Artem Sitak (NZL, ATP 33).

Discussieer mee