U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sanne Vermeer op WK in Hongarije naar brons

Stienser judoka Sanne Vermeer wist op het WK judo in Boedapest een bronzen medaille te veroveren. De Stienser judoka versloeg om het brons de Braziliaanse Clarisse Agbegnenou met ippon.

 

Na het brons op het EK judo wist Sanne Vermeer ook op het WK een bronzen medaille te winnen. De 23-jarige Stienser judoka wist haar poule op WK judo -63 kg na een bye en twee winstpartijen te winnen.

Eerst versloeg zij de Poolse Angelika Szymanska. In haar tweede partij werd de Spaanse Christina Cabana Perez verslagen. In de kwartfinale wist zij de Servische Anja Obradovic met ippon te verslaan. Tegen de Franse Clarisse Agbegnenou, vijfvoudig WK winnaar, moest zij daarna in de halve finale (ippon) haar meerdere erkennen.

In de strijd om het brons was de Braziliaanse Ketleyn Quadros de tegenstandster. Na een waza-ri van de Braziliaanse pareerde zij de achterstand eveneens met waza-ari. Bij het ingaan van de laatste minuut scoorde Vermeer met ippon en behaalde na twee keer brons op het EK haar eerste bronzen medaille bij het WK senioren.

Ondanks haar bronzen prestaties dit jaar op zowel het EK en WK wordt een in bloedvorm verkerende Sanne Vermeer niet naar de Olympische Spelen afgevaardigd.  Ook won zij dit jaar brons op de World Masters en Grand Slam wedstrijden in Tel Aviv en Kazan. De voor Nederland afgevaardigde Juul Franssen, brons op WK in 2018 en 2019, werd zowel op het EK en nu ook op het WK in de eerste ronde uitgeschakeld. Een beslissing die door de Judo Bond afgelopen jaar (te vroeg) al werd genomen.

Discussieer mee