U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

SC Cambuur benoemt drie nieuwe leden stichtingsbestuur

Er zijn drie nieuwe leden benoemd in het stichtingsbestuur van SC Cambuur. Het gaat om Roland Spoelstra vanuit de gemeente Leeuwarden, Lars Hornstra namens de supports en Harry van der Zee namens de sponsoren. 

Het drietal begint op 1 mei. Er moeten nog twee zetels worden ingevuld in het stichtingsbestuur. Die worden later ingevuld vanuit de certificaathouders.

Hayo Apotheker is op dit moment het enige lid van het stichtingsbestuur. De rest stapte anderhalve week geleden op na bedreigingen aan onder andere het adres van erevoorzitter Ype Smid door een werknemer van SC Cambuur.

Omrop Fryslân sprak Hayo Apotheker over de nieuwe leden:

Apotheker is blij dat er nu drie nieuwe leden zijn. "Deze stap is belangrijk, zodat er echt een mooie wisseling van de wacht komt. En voor mij is het een mooie afronding van deze fase. 23 jaar geleden stond ik hier als burgemeester om alle spelers een erepenning van de stad Leeuwarden te geven, omdat ze naar de eredivisie gingen."

Raad van Commissarissen
"Dit nieuwe drietal heeft als taak om verder te gaan met het vinden van twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen", zegt Apotheker. "Waaronder die van voorzitter, maar ook de portefeuille financiën. We hebben een prima directie, maar die moet kunnen sparren met commissarissen. Mooi dat dit drietal ermee aan de slag gaat."

Opvallend is dat Van der Zee nu in de Raad van Commissarissen zit, maar dus de overstap maakt naar het stichtingsbestuur. "Het Stichtingsbestuur is daardoor mooi op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Het betekent wel dat er een extra vacature is in de Raad van Commissarissen." Hornstra is lid van supportersvereniging Cambuur Culture.

Discussieer mee