U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

SC Cambuur wint in Utrecht

Na het wat teleurstellende gelijke spel tegen Jong Ajax revancheert koploper Cambuur zich in een uitwedstrijd tegen Jong Utrecht. In Utrecht werd het uiteindelijk 1-3.

Cambuur had het de eerste helft zeker niet makkelijk met Jong FC Utrecht. De mannen uit de Domstad kregen via Hilterman zelfs een goede kans om de score te openen maar keeper Stevens wist met een goede redding zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust was het toch raak voor Cambuur na een goede actie op de rechterkant van Doodeman wist Maulun met een steek-kopbal Oratmangoen vrij te spelen. Oratmangoen wist vervolgens Mühren te vinden die de bal eenvoudig over de lijn kon lopen. Hierdoor ging Cambuur met een lekker gevoel en een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Jong Utrecht nog een kans op de gelijkmaker via Mallahi maar die wist de bal niet op doel te krijgen terwijl hij vrijwel alleen op keeper Stevens afging. In de 61ste minuut kwam Cambuur vervolgens op 0-2. Na een door Cambuur weggewerkte corner van Jong Utrecht was het Maulun die met een geweldige pass naar voren bijna Korte lanceerde. Keeper Paes van Utrecht wist door snel uitkomen met het hoofd nog te voorkomen dat Korte kon scoren, maar Mühren wist de bal in de tweede lijn op te pikken. Na een dribbel over de flank gaf hij een strakke voorzet die door Utrecht speler Huizing in het eigen doel werd gewerkt.

In de slotfase werd de wedstrijd nog hectisch. In de 90ste minuut maakte Jong Utrecht nog de aansluitingstreffer via Tim Pieters. Maar nog geen minuut later bracht Kallon uit een voorzet van Mühren de eindstand van 1-3 op het bord.

Zondag mag de ploeg van Henk de Jong alweer aantreden, dan staat de topper uit tegen Almere City FC op het programma.

Henk de Jong:

Ragnar Oratmangoen:

Discussieer mee