U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Schipper Willem Uzn Zwaga met Rienk Ulbesz winnaar op Langweer

Schipper Willem Uzn Zwaga met de Rienk Ulbesz van Leeuwarden zeilt in Langweer na de zege in Grou naar zijn tweede dag overwinning. Klassementsleider Grou had een off-day. Doarp Huzum werd vijfde.

Na drie wedstrijden stonden ‘De drie Leeuwarder skûtsjes’ Doarp Grou, Doarp Huzum en de Rienk Ulbesz op resp. plek 2-5-6. Op de Langweerder Wielen deed het skûtsje van Leeuwarden met schipper Willem Uzn. Zwaga donderdag prima zaken voor het klassement.

De Rienk Ulbesz met Willem Uzn. Zwaga had een prima start en voerde de vloot aan. Klassementsleider Earnewâld met Gerhard Pietersma was ook prima uit de start gekomen en volgde als tweede. Doarp Huzum deed eveneens goede zaken en voerde de middenmoot aan. Doarp Grou raakte in de achterhoede en moest in de achtervolging. Joure en Earnewâld zetten de Rienk Ulbesz wel onder druk maar deze hield vrij zeilend prima stand en nam een kleine 200m voorsprong. Huzum volgde als zevende terwijl Grou van een achtste- naar de zevende plek voer en aan zijn opmars bezig leek. Ook Huzum schoof nog een plekje op terwijl de opmars van Grou werd gestuit en steeds verder afzakte. Terwijl Leeuwarden en Earnewâld onbedreigd de vloot aanvoerden, was het Huzum die Drachten voorbijstak en even de vijfde positie veroverde. Het was niet de dag van Grou. Schipper Douwe Azn. Visser nam genoegen met een plek in de achterhoede met het grootste aantal punten voor aftrek. Na een ingekorte race vanwege de weersverandering wonnen de Leeuwarders onbedreigd voor klassementsleider Earnewâld.

  1. Leeuwarden, De Rienk Ulbesz.
  2. Earnewâld, Twee Gebroeders
  3. D’ Halve Maen, Drachten

6. Doarp Huzum, Huizum

10.Doarp Grou, Grou

In het tussenklassement staat Grou, na aftrek, nu tweede achter Earnewâld. Leeuwarden rukt op naar de derde plaats en Huzum staat vijfde.

Discussieer mee