Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Schoonmaakbedrijf Leeuwarden wacht cao-datum niet af en verhoogt jeugdlonen nu al

De lonen voor jonge schoonmakers gaan per 1 april omhoog om de sector aantrekkelijker te maken. Schoonmaakbedrijf Nivo in Leeuwarden heeft de salarissen inmiddels al verhoogd. Zo krijgen 17-jarigen nu 9,15 euro per uur in plaats van 5,15 euro.

De sector zit te springen om personeel. "Eigenlijk is het elke dag een uitdaging", zegt Peter Oosterloo. De directeur facilitair van Nivo in Leeuwarden is blij dat de cao-lonen omhoog gaan en het weer aantrekkelijker wordt om schoonmaker te worden.

De loonsverhoging gaat officieel in op 1 april. Het bedrijf van Oosterloo heeft de verhoging al op 6 december ingevoerd en dat heeft een reden. Ze willen daarmee ook jongeren binnenhalen die met de coronasluiting niet meer in de horeca kunnen werken. "Nu is het moment met de lockdown en de gesloten scholen om aantrekkelijker te zijn als werkgever. Ze hoeven bij ons niet te knokken om een paar procent", zegt Oosterlo.

De extra kosten worden niet doorberekend aan de opdrachtgevers. Oosterloo: "Er is altijd een jaarlijkse inflatiecorrectie. En bovendien, dit is een investering van onze organsisatie."

Discussieer mee