U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Schriftelijke vragen PVdA: losloopgebieden

De PVdA fractie van Leeuwarden heeft een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester & Wethouders omtrent de losloopgebieden voor honden.

Losloopgebieden hebben een maatschappelijke functie. Naast dat honden er veilig met elkaar kunnen spelen, is het ook een ontmoetingsplaats waar mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten.

Losloopgebied Bisschopsrak

Sinds oktober 2017 is het losloopgebied kleiner geworden. Mensen kunnen met een hond alleen over een voetpad heen en weer lopen.

De vraag van de PVdA is: 'Gaat het hier om een tijdelijke of permanente maatregel?'  En als dit een permanente situatie is; 'Overweegt het college dan een alternatief voor een losloopgebied aan de westkant van de stad?'

Losloopgebied de Froskepôlle

De westelijke helft van het gebied is losloopgebied, maar de oostelijke helft is voor honden verboden. Ook als deze  honden aan de lijn gehouden worden. De fractie is van mening dat de overgrote meerderheid het bekende 'ommetje' rond het gehele gebied maakt. Wat formeel verboden is. De vraag van de PVdA is: 'Of het college het ermee eens is dat in elk geval het aangelijnd houden van honden in oostelijke helft van de Fronskepôlle moet worden toegestaan?'  

De tweede vraag van de fractie is: 'Of de oostelijke helft van het gebied in de periode van september tot en met juni de status van losloopgebied kan verkrijgen'.

Daarnaast wil de fractie dat er meer afvalbakken voor hondenpoep geplaatst worden.

 

Discussieer mee