Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

SchuldHulpMaatje richt SchuldHulpFonds op met Aegon

SchuldHulpMaatje Leeuwarden biedt hulp aan kwetsbare jongeren en volwassenen met financiële problemen, door hen te koppelen aan een vrijwilliger. Om mensen uit Leeuwarden met schulden structureel en beter te kunnen helpen, heeft SchuldHulpMaatje Leeuwarden samen met het bedrijfsleven ‘SchuldHulpFonds-Leeuwarden’ opgericht.

 

Het eerste bedrijf dat het SchuldHulpFonds-Leeuwarden ondersteunt is Aegon. Die heeft €60.000 beschikbaar gesteld om dit fonds op te starten. Met dit SchuldHulpFonds kunnen de hulpvragers via hun SchuldHulpMaatje een renteloze lening krijgen. Zo ontstaat er meer ruimte in de financiële situatie van hulpvragers en komen zij minder vast te zitten aan -te veel- schuldeisers met hoge rente- en aflossingsverplichtingen. In de huidige situatie gaat een groot deel van de aflossing aan de schuldeiser op aan rente. Met de renteloze lening wordt dit verholpen.

Voorwaarde is dat hulpvragers, aan wie de lening wordt verstrekt, meewerken aan een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Zij doen momenteel onderzoek naar mensen met schulden. Aegon wil ook zijn eigen medewerkers enthousiast maken om SchuldHulpMaatje te worden; dit kan door een driedaagse cursus te volgen. SchuldHulpMaatje-Leeuwarden hoopt dat er meer bedrijven dit geweldige Fonds willen steunen!

Discussieer mee