U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sint-Maartenvertelling in Wijkcentrum Bilgaard

Op zaterdagmiddag 10 november a.s. om 16.00 uur wordt in wijkcentrum Bilgaard een Sint- Maartenvertelling gehouden voorafgaande aan de lampionnenoptocht door de wijk. De vertelling "De bedelaar en de mantel van Martinus" wordt verzorgd door juf Helma Feenstra, oud-onderwijzeres van de Prins Mauritsschool aan de Brandemeer in Bilgaard. Het verhaal laat goed zien, dat de nadruk bij het Sint Maartenfeest eigenlijk ligt op het geven, meer dan op het ontvangen. De vertelling is bedoeld voor kinderen en hun ouders en grootouders. Het is ter voorbereiding op de lampionnenoptocht die om 17.00 uur begint.

Deze vertelactiviteit in het wijkcentrum vindt plaats in aansluiting op de ”Onvergetelijke Leesmomenten” die in het kader van “Lân fan Taal” / Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa 2018 in de zomer georganiseerd zijn door de Stichting Geschiedenis van de Kinder- en Jeugdliteratuur (SGKJ) in samenwerking met de Afûk/Lân fan Taal.

Net alsin Mem staat nu ook in het wijkcentrum Bilgaard een zwalkboekenkast met klassieke kinderboeken, die geleverd zijn door de Stichting Oude Kinderboeken in Lochem en door de
Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Wijkbewoners kunnen klassieke kinderboeken uitzoeken, meenemen, thuis lezen en voorlezen, doorgeven en ook weer terugzetten. In december wordt in het wijkcentrum Bilgaard een vertelmiddag met een Kerstverhaal georganiseerd.

Discussieer mee