U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sinterklaas verrast financieel kwetsbare gezinnen

Op initiatief van de 16 jarige Damian Faber uit Leeuwarden is een Super Heroes challenge gestart. Jongeren van ‘t Knooppunt Achter de Hoven hebben de afgelopen weken bij diverse instanties en particulieren speelgoed ingezameld voor gezinnen die het financieel minder hebben en die normaliter geen sinterklaas zouden kunnen vieren.

Op vier december hebben ze de cadeaus, samen met Sinterklaas, bij de gezinnen thuis langs gebracht. ‘Een meisje had zelfs tranen, dan zie je waar je pas echt waar je het voor doet. Machtig, volgend jaar maar weer’, zeggen deelnemende jongeren van Super Heroes.

De actie is de eerste challenge van het project Super Heroes Leeuwarden. Bij dit project worden jongeren tussen de 16 en 27 jaar, in het kader van de maatschappelijke diensttijd, uitgedaagd om een maatschappelijk probleem in Leeuwarden aan te pakken. De Super Heroes, de deelnemende jongeren, gaan een zelf gekozen challenge aan. Op hun beurt dagen ze vrienden uit om mee te doen, zodat de inzet zich snel zal verspreiden door de hele gemeente.

Super Heroes is een initiatief van WELLZO Vrijwilligerswerk en is één van de 40 uitgekozen projecten voor de proeftuinen van de maatschappelijke diensttijd.  ‘Wij zijn ontzettend trots dat we daarbij horen’, aldus projectleider Roos van der Meer. Ook WELLZO Jongerenwerk is nauw betrokken bij het project: zij zijn een belangrijke link naar de jongeren.

De komende tijd zullen in de gemeente Leeuwarden ruim 1500 jongeren tussen de 16 en 27 jaar kennismaken met het project.

Discussieer mee