U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

SP start de grote bevraging van Leeuwarden

De SP-afdeling Leeuwarden start op woensdag 7 februari een grote campagne in Leeuwarden. Onder de noemer van "De Grote Bevraging" gaan SP'ers zoveel mogelijk in gesprek met Leeuwarders. Volgens de SP is politiek meer dan één keer in de vier jaar stemmen of vergaderen in het stadhuis. De partij gaat de komende weken met Leeuwarders in gesprek, om hen te organiseren en om met mensen hun leef-, woon- en werkomgeving te verbeteren.

SP-woordvoerder Marnicq Jacobs: "We vragen mensen wat zij zouden doen als zij één dag burgemeester van Leeuwarden zouden zijn. Maar ook wat zij in hun eigen straat of buurt zouden willen verbeteren. De problemen die hieruit naar voren komen, pakken we op en lossen we samen met bewoners op. Geen probleem is te groot of te klein om op te lossen."

Zo is de SP de afgelopen weken regelmatig de stadswijk de Wielenpôlle in geweest om met bewoners te praten over hun leef-, woon- en werkomgeving. Naast thema’s als huren, zorg, werk en inkomensondersteuning, gaven bewoners aan dat er tekort aan speelplekken is en dat er verkeersonveilige situaties ontstaan door hardrijdend verkeer. "Dit zijn tekenende voorbeelden van problemen die wij met de bewoners willen aanpakken. Leeuwarders die vergelijkbare of andere problemen ervaren kunnen via leeuwarden.sp.nl een korte enquête invullen, zodat wij contact met hen op kunnen nemen", aldus Jacobs. De komende weken zal de SP in meerdere buurten bij Leeuwarders aanbellen om met hen in gesprek te gaan voor "De Grote Bevraging van Leeuwarden".

Discussieer mee