U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Speeltuin krijgt de ruimte nu auto- en fietspad verdwijnt

De speeltuin aan de Hinkeslân in Goutum-Zuid wordt een stukje groter nu een pad voor auto's en fietsers verdwijnt. Op de plek van het pad komt een extra grasstrook en de bomenrij omsluit straks de hele speeltuin. Buurtbewoners vroegen vorig jaar aandacht voor het pad, waarna de gemeente tot een afsluiting besloot.

De opheffing van het pad en de vergroting van de speeltuin begonnen vorige week. Het pad voor auto's en fietsers verdwijnt, omdat het steeds meer onderdeel werd van de weg. En dat terwijl het alleen bedoeld was voor "incidenteel gebruik", zoals voor vuilniswagens en bezorgdiensten.

Ook ontbrak er een barrière tussen de speeltuin en het pad, omdat de bomenrij bij het pad ophield. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties, omdat kinderen hun aandacht meer bij het spelen hebben en minder bij het verkeer.

Strijd was niet zomaar gestreden
De afsluiting van het pad kwam er niet helemaal zonder slag of stoot. Eén van de buurtbewoners was juist tegen het opbreken van het pad. Deze persoon was tegen, omdat die voortaan moeilijk bij zijn huis zou kunnen komen en vermoedde dat de woning minder waard zou worden. Dit kon alleen niet voorkomen dat de afsluiting er nu komt, zeker nadat de politie adviseerde om het pad op te heffen.

Foto: Dorpsbelang Goutum.

 

Discussieer mee