Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Spelers van Aris zwaaien uit, Maconda Angolees international

Aris Leeuwarden kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Woensdag zwaaiden het bestuur van Aris, sponsoren en vrijwilligers in een laatste bijeenkomst de spelers uit.

In een geanimeerde bijeenkomst zwaaiden bestuur, sponsoren en vrijwilligers woensdag de Aris spelers uit. Aris voorzitter Rudolf Knegtering kijkt met een dubbel gevoel terug op het afgelopen seizoen.
“Aan de ene kant is het seizoen relatief snel geëindigd in de play-offs. Aan de andere kant ben ik heel erg trots op wat Aris heeft laten zien dit seizoen. We zijn begonnen met winst op Donar. We hebben mooie partijen gespeeld hier in het Kalverdijkje maar ook over de landgrenzen’.
Woensdagavond werd afscheid genomen van de spelers. “Afscheid nemen is toch een beetje sterven. Ik vind het wel jammer want je weet dat je sommige jongens niet weer terug gaat zien terwijl je ze toch graag bij het team had willen houden. We zijn in Nederland geëindigd bij de top zes. De doelstelling is toch wel eens te kijken dat wij in de komende seizoenen niet zes, of vijf of misschien vier of drie kan zijn’.

Aris voorzitter Rudolf Knegtering:

 

Volgend seizoen minder teams in BNXT League
De licenties voor volgend seizoen zijn inmiddels afgegeven. De competitie in de BNXT League zal in grote lijnen hetzelfde blijven. Maar dat zal, zo het nu lijkt, zonder twee Nederlandse teams, Apollo Amsterdam en The Hague Royals, zijn en zonder Luik uit België. Blijven over 9 Nederlands teams en 9 uit België.

Point-Guard José Dimitri Maconda Angolees international
De altijd bescheiden 20-jarige publiekslieveling José Dimitri Maconda (foto)heeft dit seizoen een enorme progressie doorgemaakt. De in Angola geboren Maconda is uitgenodigd in de voorselectie van het Angolees basketbalteam. Het ‘voorlopig’ afscheid is voor de toekomstige international best wel emotioneel.
“Dit is een heel mooi jaar voor mij geweest en voor heel Aris. Ik heb veel persoonlijke banden en ja, dit is zeker een hard afscheid voor mij. Ik ben de organisatie en alle mensen die mij geholpen hebben dit seizoen erg dankbaar. Alle spelers ook, het zijn allemaal top gozers.
Door kritisch op zichzelf te zijn wil Maconda zichzelf verder ontwikkelen. “Ik kan mijzelf ontwikkelen door naar anderen te kijken die meer ervaring hebben. Ik ben geselecteerd voor de voorselectie van Angola dat is zeker een eer voor mij. Ik heb voorde jeugd ook voor Nederland gespeeld en ben Nederland daar dankbaar voor. Mijn doel was sinds kleine jongen ooit voor Angola te spelen. Er zijn 25 spelers geselecteerd en er gaan 12 mee. En als ik een van de 12 ben dan mag ik met Gods wil mee met de selectie en dan 1 juli spelen wij kwalificatie voor WK tegen Ivoorkust”.

José Dimitri Maconda:

Discussieer mee