Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Steenstra, Hiemstra en Wassenaar winnen jubileum wedstrijd

Tjisse Steenstra, Kevin Jordi Hiemstra en Hans Wassenaar schreven de jubileum editie van het 125-jarig bestaan van de KNKB op hun naam. In de finale werd trio Gert Anne van der Bos, Bauke Dijkstra en Pieter Jan Leijenaar met 5-3 6-6 verslagen.

 

Voor Tjisse Steenstra en Hans Wassenaar is het gesneden koek zich in de kransen te slaan. Kevin Jordi Hiemstra kreeg op de jubileum editie van het 125-jarg bestaan van de KNKB in Balk zijn eerste krans op de hoofdklas omgehangen.
De organiserende vereniging KV Cannegieter had zijn zaakjes in Balk organisatorisch prima voor elkaar. Jammer dat op deze jubileum editie in de omlijsting de senioren kaatsers en het publiek het liet afweten. Bij de jeugd was er volop deelname. Een handjevol toeschouwers bij zowel de dames en heren hoofdklassers waren op een paar handen te tellen. Na de jeugd, betraden om 14.00 uur de dames en senioren hoofdklassers de kaatsarena.

De latere winnaars moesten in de eerste omloop vol aan de bak tegen trio Marten Bergsma, Taeke Triemstra en Menno van Zwieten. Bergsma c.s. leken op de overwinning af te stevenen na een 5-3 voorsprong. Op ‘matchpoint’ (5-3 6-6) miste Bergsma echter de juiste richting. Steenstra c.s. werden helemaal in het zadel gehesen na een drietal missers aan de opslag van Bergsma en Van Zwieten. Het doek viel na een buitenslag van Bergsma op 5-5 6-2.
Na een aarzelende start van Kevin Jordi Hiemstra herstelde hij zich in de tweede omloop. Tot drie eersten gelijk kon ook deze partij alle kanten op tegen André van Dellen, Renze Hiemstra en Laas Pieter van Straten. Van Dellen miste op 3-3 6-6 de juiste richting en dat bleek de genadeklap. Steenstra plaatste op 5-3 6-6 een zitbal naar de halve eindstrijd.
Paul Dijkstra, Taeke Triemstra (bijgeloot voor de afwezige Kees van der Schoot) en Hendrik Bouwhuis werden daarin met een 5-2 6-2 nederlaag richting douche gestuurd.
Tegenstander in de finale was trio Gert Anne van der Bos, Bauke Dijkstra en Pieter Jan Leijenaar. Van der Bos c.s. plaatsten zich met twee keer drie eersten tegen vrij eenvoudig voor de eindstrijd. In de beginfase lieten Van der Bos en zijn maten twee keer een voorsprong van 6-2 en 6-4 glippen. Een bovenslag van Wassenaar op 3-1 6-6 deed de deur bij partuur Van der Bos helemaal dichtslaan. Even liet Van der Bos zijn kwaliteiten nog weer zien bij 2-5 6-6, maar Steenstra makte met een zitbal een einde aan de partij op 5-3 6-4.
Uitslag:
1. Tjisse Steenstra, Kevin Jordi Hiemstra, Hans Wassenaar
2. Gert Anne van der Bos, Bauke Dijkstra, Pieter Jan Leijenaar
3. Paul Dijkstra, Taeke Triemstra, Hendrik Bouwhuis

Dames hoofdklas.

Bij de dames ging de zege naar Roelie Kroondijk, Iris Oosterbaan en Manon Scheepstra. Met alles aan de hang (5-5 6-6) werd partuur Anna-Dieuwke Dijkstra, Corrie Kroondijk en Marrit Zeinstra verslagen.
1. Roelie Kroondijk, Manon Scheepstra, Iris Oosterbaan
2. Anna-Dieuwke Dijkstra, Corrie Kroondijk, Marrit Zeinstra.

Discussieer mee