U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Stichting Stipe Grou helpt bij armoede

Mensen in Grou en Jirnsum die de eindjes echt niet aan elkaar kunnen knopen, kunnen sinds kort in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een steuntje in de rug. 

Meitinkers, sociaal werkers van het Dorpenteam, komen bij veel Grouster en Jirnsumer huishoudens over de vloer. Daar komen zij vaak armoedeproblematiek tegen: ouders die geen geld hebben voor een buskaart voor hun schoolgaande kind of mensen die een nieuwe koelkast of de reparatie van een fiets niet kunnen betalen. Deze bewoners hebben dan ook vaak een financiële hulpvraag. De Meitinker kijkt waar zij mee geholpen zijn.
Het Dorpenteam heeft, samen met Pleatslik Belang Grou, de diakonie van de PKN-gemeente en het Sint Piterkomitee, het initiatief genomen om stichting Stipe Grou op te richten. Stipe Grou richt zich 'achter de schermen' op fondsenwerving, zodat de Meitinkers iets meer armslag hebben bij het ondersteunen bij echt noodzakelijke uitgaven. Kringloopwinkel Grou is ook betrokken bij Stipe Grou en heeft budget beschikbaar gesteld zodat mensen die daarvoor in aanmerking komen met een bon bij de kringloopwinkel spullen kunnen aanschaffen. Dat loopt via de Meitinkers.
Voor vragen over Stipe Grou neemt u contact op met Mariska Bonnema van het Dorpenteam (tel.nr. 06-178 06 098). U kunt ook contact opnemen als u behoefte hebt aan andersoortige ondersteuning.

Er wordt naar gestreefd om het werkgebied van Stipe Grou uit te breiden naar alle dorpen van Dorpenteam Grou. Hieronder vallen ook de dorpen uit Littenseradiel die bij de gemeente Leeuwarden zijn gekomen.

(bron: De Grouster)

Discussieer mee