U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO: Stickeractie van Cambuur zorgt voor filevorming bij stadion

De stickeractie van Cambuur, die vanmiddag in het stadion van de club van start ging, zorgt voor filevorming. Tientallen automobilisten staan in de rij om de sticker '#CambuurKomtEraan!' op hun wagen te laten plakken. De stickeractie wordt gehouden om de juridische procedure tegen de KNVB mede van te bekostigen. 

Het stickeren ging om 13.00 uur van start. Fans met een achternaam beginnend met de letter A tot en met M zijn alleen vandaag welkom, zij die een achternaam hebben beginnend met de letter N tot en Z kunnen morgen langskomen. De automobilisten kunnen via het parkeerterrein bij de noordtribune het stadion binnenrijden, waarna zij bij de spelerstunnel de sticker op hun wagen geplakt krijgen. Daarna rijd je tussen tribune en veld het stadion weer uit.

De sticker is gratis, maar wie een vrijwillige donatie doet, betaalt mee aan de juridische procedure tegen de KNVB.

Idee van de club en supportersverenigingen
Cambuur en de supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture houden de actie. Zij wilden niet langer machteloos toekijken en kwamen op het idee in "de strijd voor rechtvaardigheid", zeggen ze. Fans kunnen vandaag en morgen van 13.00 tot 19.00 uur het stadion binnenrijden voor de sticker. Dat kan via het parkeerterrein achter de noordtribune. Verkeersregelaars leiden de fans het stadion in.

Verslaggever Hedser Kok nam een kijkje bij de stickeractie. Bovenstaande foto is van Henk Jan Dijks.

Discussieer mee