U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

STORMRAM muziek-en theaterfestival in de Harmonie Leeuwarden

STORMRAM brengt op vrijdag 9 februari een festivalavond met korte voorstellingen en performances. Het publiek ziet theater, film, muziek en kunst op de bühne en door het theatergebouw van De Harmonie. STORMRAM is de verzamelnaam van vier Friese collectieven: Illustere Figuren, Akkers en Velden, Heksenhamer en HOMSK. Deze editie is ook filmcollectief Natte Haring aanwezig als hun special guest.

STORMRAM Festival is een muziek- en theaterfestival binnen de schouwburgdeuren. Het festival geeft de collectieven de kans om nieuw werk uit te proberen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Door hun Friese krachten te bundelen openen nieuwe deuren: zoals de mogelijkheid om een eigen festivalavond in het theater te verzorgen.

Normaliter begint de voorstelling in de zaal, maar bij Stormram zodra het publiek het theater binnenstapt. De foyer is het festivalhart, waar de gehele avond het live-duo Skeve Hindoe plaatjes zal draaien. Na de opening volgen er drie korte programma’s van de collectieven. Na de pauze is er een optreden van de band Hilbrandt.

Illustere Figuren maakt een live hoorspel over hun reis naar Mars. Het collectief staat bekend als onbezonnen jongensachtig, absurd en vol fantasie. HOMSK geeft het publiek een voorproefje van de video-installatie ‘Us Buorman yn Talinn’ die Eelco Venema en Lourens van den Akker op dit moment aan het maken zijn. Deze zomer gingen zij op reis naar Talinn in een oude Catalaanse ambulance. Het publiek mag zelf plaats nemen in deze nu al legendarische ambulance, die vele kilometers door Europa heeft afgelegd. Gastcollectief Natte Haring vertoont de korte film ‘Drie Mensen Vinden een Auto’ voor het laatst op groot scherm en lichten een tipje van de sluier op over hun volgende film. Er is een expositie en performance van Willie Darktrousers. In zijn beeldende werk werpt hij een magisch of zelfs religieus licht op het huishouden en andere dagelijkse dingen. Raymond Muller zal exposeren met zijn gedichtenexpositie ‘stadsgezichten’.

Na de pauze speelt de band Hilbrandt. Hij maakt, net als Willie Darktrousers, deel uit van het collectief Heksenhamer. Hilbrandt maakt muziek over de schaduwkant van ambitie. Na het debuutalbum ‘Haven’ zijn alle akoestische gitaren en orgels ingeruild voor synthesizers en autotune. De nieuwe muziek van Hilbrandt speelt zich af op een snelweg, waar we altijd maar harder willen en er alles aan doen om elkaar in te halen.

STORMRAM vindt plaats op vrijdag 9 februari om 20:30 uur in De Harmonie te Leeuwarden. Kaarten zijn te reserveren via www.harmonie.nl F

Foto; Fotograaf Jonathan Sipkema

Bijschrift foto: Beeld uit de videoclip Str0Bosc00p van Hilbrandt

Discussieer mee