U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Studenten ROC Friese Poort steken handen uit de mouwen met NLDoet

Aanstaande vrijdag 15 maart steken studenten en medewerkers van ROC Friese Poort tijdens NLDoet de handen uit de mouwen voor hun omgeving.

De onderwijsinstelling vindt persoonsvorming van studenten net zo belangrijk als het leren van een vak. Door studenten iets te laten doen voor de maatschappij (Community Service Learning) kunnen ze hun kijk op het beroep en de wereld verbreden.

Solidariteit
Zo gaan maar liefst 230 studenten van Bouw, Infra en Techniek uit Drachten naar Terschelling. In samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente gaan zij helpen bij het opruimen van de stranden en een stukje natuuronderhoud. Door de hoge waterstanden ligt er nu vloedvuil op de stranden. Opleidingsmanager Christaan Stavorinus: “Binnen onze vestiging hebben we gesproken over solidariteit. En besloten op 15 maart samen met studenten iets te doen voor onze omgeving. Dat heeft geleid tot diverse activiteiten van verschillende opleidingen. En de omgeving helpt ons op zijn beurt ook. Omdat de overtocht naar Terschelling veel geld kost, sponsort Rederij Doeksen onze actie.”

Verschillende klussen in de regio
Studenten en medewerkers van verschillende vestigingen van ROC Friese Poort doen op 15 maart mee aan NLDoet. De klussen variëren van het opruimen en kleine klusjes doen, tot het gereed maken van een kinderboerderij voor bezoekers, tot het samen met de bewoners van zorginstellingen een gezellige dag organiseren en beleven

Discussieer mee