U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Studiefonds voor Friese studenten RUG/Campus Fryslân

Om meer Friese studenten te werven voor de brede Bachelor Global Responsibility & Leadership bij het University College van RUG/Campus Fryslân, roept de provincie Fryslân een studiefonds in het leven. Friese scholieren die zich aanmelden voor deze universitaire bachelor kunnen drie jaar lang een tegemoetkoming in het collegegeld krijgen. Goed idee, zo oordeelde het Fries Jeugdpanel naar aanleiding van een breed gesteunde motie van CDA, VVD en FNP in de Provinciale Staten van december 2015.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “Met het studiefonds willen we meer Friese studenten naar het universitair onderwijs trekken. De doorstroom ligt hier nog altijd een kwart onder het landelijk gemiddelde. De elfde faculteit is een mooie kans voor Friese scholieren om universitair onderwijs te volgen in de eigen provincie, op termijn in het beursgebouw in Leeuwarden. Wij hopen Friese instromers een extra zetje te geven met een financiële bijdrage in het collegegeld voor de brede bachelor.”

Het collegegeld van het University College bedraagt voor Nederlandse studenten € 4.085. Dit tarief ligt hoger door het kleinschalige en persoonlijke onderwijs dat het University College biedt. Decaan Jouke de Vries van RUG/Campus Fryslân: “Het is fantastisch dat de provincie Fryslân scholieren stimuleert om een universitaire studie te volgen. Door dit studiefonds in te stellen wordt de drempel voor deelname verder verlaagd.” Het studiefonds is een subsidie voor studenten die in Fryslân hun diploma van het voortgezet onderwijs hebben gehaald en ten minste twee jaar van hun middelbare schooltijd in Fryslân woonden. Zij kunnen een tegemoetkoming krijgen van € 750 voor het eerste jaar (vanwege de verwachte Rijkskorting op het eerste jaar collegegeld) en € 1500 voor het tweede en derde jaar. Voor de eerste lichting studenten is een totaalbedrag van € 100.000 beschikbaar. Het aanvragen van de tegemoetkoming kan vanaf 1 mei 2018 bij de provincie Fryslân.

Meer weten over studeren aan de RUG Campus Fryslân? Zie: https://www.rug.nl/cf/

Discussieer mee