Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Succesvolle rentree Sander Arends met finale plek in Frankrijk

Tijdens het ATP250 toernooi in Gstaad Zwitserland raakte Leeuwarder proftennisser Sander Arends 21 juli 2021 geblesseerd aan zijn pink. Donderdag maakte Arends zijn rentree met David Pel op het Challenger in Quimper en drong door tot de finale.

Om tot de finale door te dringen moest met het Frans duo, de 20-jarige Kyrian Jacquet en 28-jarige Tristan Lamasine, worden afgerekend.

Na een vroege break tegen volgde een re-break naar 3-3. In de altijd belangrijke 7e game werd de tegenstander andermaal gebroken. Nu was het Pel die zijn service moest inleveren en de partij weer op service liep naar tiebreak eerste set. Met 3 minibreaks voor en twee tegen kregen Arend Pel een eerste setpoint. Een tweede op 7-6 werd verzilverd naar 7-6(6) setwinst.

Medical time out
In de tweede set overleefden beide koppels een breakpoint. Bij een stand van 3-4 en 40-30 moest Arends tijdens zijn eigen service een medical time out inlassen. Na ruim tien minuten werd de partij hervat en er 4-4 op het scorebord stond. De beslissend break viel daarna en Pel de partij op love uitserveerde. Uitslag: 7-6(4) 6-4.

In de finale is het tweede geplaatst duo Albano Olivetti (Frankrijk) en David Vega Hernandez (Spanje) de tegenstander.

Tijdens het Swiss Open moesten Sander Arends en David Pel in de eerste ronde wegens een blessure bij Sander Arends opgeven. Tegen het Pools duo Szymon Walkow en Jan Zielinski werd de eerste set met 6-7 (4) verloren. Begin tweede set (0-30) moest Arends na een ‘medical time-out’ in de eerste game de strijd staken wegens een blessure aan zijn pink.

Arends over blessure:

Rentree in Frankrijk
Donderdag maakte Arends (ATP 95) zijn rentree met Pel (ATP 106) op het Open Quimper Bretagne Occidentale in Frankrijk. Zowel Arends en Pel speelden eerst een opwarmertje in de singel kwalificatieronde. De twee Dutches zijn in Quimper op het € 45,730, - gedoteerde Challenger eerste geplaatst.

Na een bye in de eerste ronde van de HD speelden de Dutches daarna tegen het Duits/Oostenrijk duo Mats Moraing (ATP 156) en Dennis Novak (singel ATP 118).

Kansen eerste set niet benut
Zonder op eigen service in gevaar te komen kregen de Dutches 5 breakkansen welke niet werden verzilverd. Op 3-3 werd het eerste breakpoint door de tegenstanders wel benut. Twee kansen op een re-break gingen daarna eveneens verloren. De set ging met 4-6 naar de tegenstanders.

Na 1-1 tweede set werden Arends/Pel gebroken en moesten andermaal in de achtervolging. Een re-break zette de Dutches weer op het juiste spoor. Ontsnapten daarna en namen een 3-2 voorsprong waarna de tegenstanders andermaal werden gebroken. Op love serveerde Pel naar 6-3 setwinst. Supertiebreak moest de beslissing brengen voor een plek in de halve finale.

Supertiebreak
Na twee mini breaks naar 5-0 lag de weg open naar de halve eindstrijd. Bij een stand van 9-2 kwamen de tegenstanders nog wel terug naar 7-9, maar de winst ging naar Arends en Pel. Uitslag: 4-6 6-3 10-7.

Discussieer mee