U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Succesvolle rentree Sanne Vermeer met brons op IJF World Masters

De 22- jarige Sanne Vermeer, judoka uit Stiens, vierde haar rentree met een bronzen medaille in Quatar. In november 2019 liep zij in Lissabon een hamstringblessure op tijdens Europa League teamwedstrijden die haar sportcarrière ruw onderbrak.

 

Sanne Vermeer raakte in Portugal tijdens Europa League teamwedstrijden november 2019 zwaar geblesseerd aan haar linker hamstring. Voor een Olympische ticket was Vermeer dat moment in concurrentiestrijd verwikkeld met tweevoudig WK-medaille winnares Juul Franssen. Na een lange revalidatie maakte Sanne Vermeer (-63 kg) haar rentree afgelopen weekend (11-13 jan.) in Quatar. TeamNL vaardigde 18 deelneemsters af naar Doha waaraan de beste 36 judoka’s op de wereldranglijst deelnamen.

Na overwinningen op de als zesde geplaatste Britse Piovesana en de derde geplaatste Del Toro Carvajal moest de Stienser judoka het hoofd buigen voor de Japanse Nama Nabekura. In de partij om het brons won Vermeer door ippon van De Barrios uit Venezuela. Na een ingezette houdgreep was Barrios kansloos.

In de categorie -70kg verloor Vermeer dinsdag de strijd om brons tegen de Groningse Kim Polling.

Vermeer was, na haar WK titel bij de junioren, eerder o.a. succesvol met een bronzen plak tijdens het EK-senioren tot 63 kilogram.

Sanne Vermeer: "Het was best gek om na een ruim een jaar weer het vliegtuig in te stappen. Zeker omdat het toch anders is dan normaal. 2x testen van tevoren, een bijna verlaten Schiphol en een vlucht die misschien voor 20% is gevuld. Ook in Qatar was het anders dan voor corona. Eerst weer testen, op je kamer in quarantaine tot de uitslag en daarna alleen in een bubbel met de judo mensen en overal een mondkapje dragen.

Daarnaast was het weer de eerste wedstrijd sinds mijn blessure. Ik was heel zenuwachtig vooral omdat je je toch gaat afvragen of je het nog kan en of het wel goed zal gaan. Ik had met mijn coach het plan gemaakt gewoon per wedstrijd te kijken en dit toernooi had voornamelijk als doel weer een toernooi judoën. Weer eens op die wedstrijdmat staan. Ik kon in de partijen best goed de focus houden. Was soms wel wat slordig maar kon dan weer goed terug naar de opdracht. Dat dit de uitkomst zou zijn had ik alleen nooit verwacht. Echt heel erg blij om met zo'n resultaat weer terug te komen".

De volgende wedstrijden zijn: 18-20 febr. Grand Slam in Israël en 16-18 april EK Portugal.

Sanne Vermeer:

 

Sanne Vermeer: Archief 2019:

Discussieer mee