U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Supporters maken 'Cambuurslee' van oude Cadillac

Een vriendengroep van zo'n acht trouwe Cambuursupporters bouwen een oude Cadillac om tot 'Cambuurslee'. In de oude limousine willen ze voortaan samen naar thuiswedstrijden van Cambuur rijden.

"We gingen altijd met zo'n vijf auto's naar de wedstrijden toe, maar toen dachten we: we willen dat gesodemieter niet meer. Kunnen we geen limo kopen?", vertelt mede-initiatiefnemer Tjalling Kompas over het ontstaan van het idee. Hij is net als zijn vrienden erg 'Cambuurminded' en al minstens 20 jaar fan van de club.

Marktplaats
Via Marktplaats wist de vriendengroep zo'n vier weken geleden een limo op de kop te tikken. "Heeft ons zo'n 700 euro de man gekost, en nog 1800 euro wegenbelasting", vertelt Tjalling. En daar blijft het niet bij, want de Cambuursupporters gaan de komende week aan de slag met het afwerken van de auto.

Speciaal parkeerplekje 
Uiteindelijk moet de 'Cambuurslee' eruitzien zoals op de ontwerpfoto. Dus inclusief de cijfers 058, de skyline van Leeuwarden en een icoon met een Cambuurvlag op de motorkap.

Het doel is om de auto op 15 augustus af te hebben. Dan wil de vriendengroep samen in de slee naar de eerste thuiswedstrijd en derby tegen Groningen rijden. "En vooraf rijden we nog twee of drie rondjes langs het stadion." Tjalling hoopt dan een speciaal parkeerplekje te krijgen voor de hoofdingang, op het Cambuurplein. Of dat verzoek wordt ingewilligd door de voetbalclub is nog niet bekend.

Discussieer mee