U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Sybren Posthumus (FNP) verlaat actieve politiek

Statenlid Sybren Posthumus van de FNP houdt na meer dan tien jaar op als lid van Provinciale Staten van Fryslân.  Zijn opvolger wordt Gerben van der Mei uit Tzummarum.  De wisseling van de wacht vindt plaats tijdens de Statenvergadering van 21 april.

Posthumus begon als statenlid in maart 2011.  Daarvoor was hij in de periode 2002 tot en met 2007 raadslid in Leeuwarden  In de Staten was hij de specialist Financiën, Economie en Recreatie & Toerisme.

Nieuwe uitdagingen
Als reden voor zijn vertrek noemt Posthumus dat er nieuwe uitdagingen op zijn pad zijn gekomen. "Ik sil my ynsetten bliuwe foar in earlik en rjochtfeardich Fryslân, mar dan bûten de polityk", zo zegt Posthumus. De Reduzumer, die na de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 al zou stoppen, vindt het een goed moment om te stoppen. "De fraksje en de partij rinne goed, dus dit fielt foar my as hichtepunt."

Een terugkeer in de politiek sluit Posthumus niet uit. "Je moatte noait noait sizze, mar de kommende tiid elts gefal net." Fractievoorzitter Sijbe Knol betreurt het aangekondigde vertrek, maar zegt begrip te hebben voor de keuze van Posthumus. Hij wenst hem alle succes toe in de toekomst.

Sybren Posthumus:

Discussieer mee