Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

TC ’t Nijlân vecht na verlies tegen degradatie

Het heren team van TC ’t Nijlân leed zondag een gevoelige nederlaag tegen hekkensluiter Tie- Breakers uit Amsterdam. Volgende week moet het voor handhaving in de landelijke hoofdklas twee punten goed maken op twee teams die boven de Leeuwarders staan.

 

TC ’t Nijlân leed zondag een gevoelige 5-1 nederlaag tegen hekkensluiter Tie-Breakers uit Amsterdam. De bewoners aan de Vaan Loonstraat in Leeuwarden staan met nog een wedstrijd te gaan zevende, de nummer zeven en acht degraderen, maar kunnen degradatie uit de landelijk hoofdklas nog ontlopen.

Ontsnapping mogelijkheid in Nieuwekerk aan de IJsel
Dan moet er volgende week met grote cijfers worden gewonnen in de uitwedstrijd tegen Nieuwekerk 2, de nummer twee van de ranglijst. Bosheim uit Bussum, dat twee punten meer heeft, moet dan met grote cijfers van kampioen Naaldwijk verliezen. Ook na een grote nederlaag van T.O.C. is nog een ontsnapping mogelijkheid.

Blessures
Met vier spelers moest TC ’t Nijlân proberen zondag de klus te klaren. Stefan Bodde heeft een blessure. Op het zonovergoten sportpark van Nijlân dreven er zondag na de singels donkere wolken boven het sportpark. Al de vier singel partijen werden in straight sets verloren. Boas Deden deed op één nog het best van zich spreken, maar moest na 4-6 6-7 het dappere hoofd buigen.
Rutger Balk, Joost Willekes en Elroy Middendorp kregen weinig kansen.

Punt uit de dubbels
Rutger Balk en Boas Deden sleepten het eerste en enige punt binnen. In een aantrekkelijke partij werd de eerste nog set met 5-7 verloren. Het tweetal knokte zich na 6-3 winst in de tweede set weer helemaal terug in de wedstrijd. In een bloedstollende super tiebreak werd de 5-7 6-3 11-9 overwinning uit het vuur gesleept. Middendorp en Willekes verloren nipt met 5-7 en 6-7.

Discussieer mee