Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

TC ’t Nijlân wint voor 22ste keer Friesland Cup

TC ’t Nijlân wint voor de 22ste keer de finale van de Friesland Cup. In de finale werd DLTC uit Drachten met 6-2 verslagen. De eindstrijd was een replay van de eindstrijd van afgelopen jaar.

 

Na de winst van zaterdag tegen Ten Woude (Heerenveen), en de winst van DLTC op De Bontekoe van afgelopen zaterdag, plaatsen TC ‘t Nijlân en DLTC zich voor de finale van de Johan Schumacher Bokaal. In de volksmond de Friesland Cup. TC ’t Nijlân won op zijn thuisbasis voor de 22ste keer, en de zevende keer op rij, de felbegeerde tennisbokaal.

Zonder kopman Boas Deden moesten de bewoners van de Van Loonstraat er zaterdag nog wel even flink aan trekken. Deden was afwezig tegen Ten Woude omdat hij daar ook als tennisleraar actief is. Zondag was Deden als eerste HE-speler met 6-0 6-2 te sterk voor Hoite Schaap. Zaterdag tegen De Bontekoe was Schaap nog afwezig wegens een beenblessure. In de tweede HE moest 'debutant' Daan Veldhuis de vlag strijken tegen Jacco Hanewald.

Na de winst van Rowena van der Ploeg (DE) en het verlies van de pas 13-jarige Marije Berg, gingen beide teams met een 2-2 gelijke stand de dubbel in. Zowel de DD, Sarah Jellema met Floor Snoeijing, en de HD Rutger Balk en Boas Deden, legden met winst in straight sets de basis voor de uiteindelijke overwinning.
Joost Willekes met Floor Snoeijing en Daan Veldhuis met Sarah Jellema maakten het karwei daarna vakkundig af in de mix dubbel.

LTV DE Bontekoe handhaafde zich in de hoogste A1 afdeling na de winst op HV Ten Woude Heerenveen.

Discussieer mee