U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ter Heide in de basis tegen Jong Ajax

Jasper Ter Heide heeft zin in de inhaalwedstrijd tegen Jong Ajax. Hij vervangt vrijdagmiddag de geschorste Mees Hoedemakers. En dat uitgerekend tegen zijn oude club. 

Ter Heide kwam vorig jaar over uit Amsterdam nadat hij daar vijf jaar in de jeugdopleiding had gevoetbald. Toen duidelijk werd dat de stap naar het eerste elftal van Ajax er niet inzat, maakte hij de overstap naar SC Cambuur. De eerste wedstrijden kon de geboren Amsterdammer nog rekenen op een basisplaats, maar na de wedstrijd tegen Helmond Sport in oktober moest hij op de bank plaatsnemen en het doen met invalbeurtjes.

Tot vrijdag dus. Dan mag hij weer eens in de basis starten. Hij vervangt de geschorste Mees Hoedemakers die tegen TOP Oss zijn vijfde gele kaart kreeg en dus vanaf de tribune moet toekijken. Ter Heide speelt tegen Jong Ajax als verdedigende middenvelder. Dat is naar  eigen zeggen zijn favoriete positie, maar hij kan op meer posities uit te voeten. De wedstrijden die hij speelde voor Cambuur waren vooral als links- of rechtsback.

Verder speelt trainer Henk de Jong vrijdag met dezelfde spelers als tegen TOP. Dus met Nick Doodeman weer in de basis. Door het drukke schema deze week maakt de medische staf overuren om iedereen weer fit aan de aftrap te krijgen, maar dat lijkt te lukken.

Vermoedelijke opstelling Cambuur: Doel: Stevens. Verdediging: Schmidt, Mac-Intosch, Schouten en Sambissa. Middenveld: Ter Heide, Maulun en Jacobs. Aanval: Doodeman, Mühren en Kallon.

De wedstrijd tegen Jong Ajax op de Toekomst begint vrijdag om 16:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Blank. De wedstrijd is live te volgen op LEO Middelsé via 105.3 en 106.1 fm en via de website.

Henk de Jong:

Jasper ter Heide:

Discussieer mee